Събират пари за лечението на малката Анна в Китай

Публикувано на чт, 6 Февр. 2020
598 четения

Анна Паздеркова, която е само на 3 г. и седем месеца, се нуждае от средства за лечение в чужбина. Момиченцето, което е дъщеря на известния треньор по плуване Панайот Паздерков, страда от детска церебрална парализа (спастична квадрипареза). Заболяването засяга централната и периферна нервна система заради което детето трудно контролира движенията на крайниците си. Ани все още не може да ходи, да сяда самостоятелно, дори да пълзи. В търсене на възможности за подобряване на нейното състояние, родителите ѝ се насочват към китайката болница към университета в Гуанджоу.
“Свързахме се с родителите на Бориса от В. Търново, която се лекува в Китай, и видяхме много голямо подобрениe при нея. Затова се насочихме към Китай, тъй като болницата е специализирана в работата с деца с церебрална парализа и подобна терапия не се прилага не само в България, но и в Европа. Искаме да отидем и да видим как ще се отрази лечението на Ани, тъй като при всяко дете е различно”, разказа баща ѝ Панайот Паздерков.
Споделя, че за състоянието на Ани научили малко след раждането ѝ. Личният лекар забелязва проблеми в развитието на детето и ги насочил за консултация със специалист в София. Оттогава малката Ани провежда ежедневни рехабилитации, посещавала е специализираната клиника в София, рехабилитатори в Пловдив и Варна. За съжаление това е единственото, което се прилага в България за деца, страдащи от детска церебрална парализа. Първият курс на лечение в китайската клиника е с продължителност от 4 месеца и за него са необходими 35 000 лв. В тази сума са включени необходимите изследвания, медикаменти, процедури, транспорт и престой в болницата. След като премине първият етап от лечението, лекарите ще преценят колко още курса са необходими за детето. “Ще сме благодарни на всички, които ни протегнат ръка, за да може Ани да има шанс за едно по-щастливо детство”, споделят нейните родители.
Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез дарение на разкритата банкова сметка в ОББ: IBAN : BG02UBBS80021067319740, за Анна Панайотова Паздеркова. Дарения могат да се направят и чрез платформата helpkarma.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново