С водосвет за здраве и благоденствие ГЕРБ откри кампанията си в Елена

Публикувано на пн, 2 окт. 2023
294 четения

По случай църковния празник “Покоров Богородичен” на 1 октомври в храма “Рождество Богородично” във възрожденска Елена беше отслужен молебен с водосвет за здраве и благоденствие на еленчани. Инициатори на светлото събитие бяха кандидатът за кмет на община Елена инж. Дилян Млъзев, кандидатите за общински съветници и кандидатите на кметства от ПП ГЕРБ.
Ритуалът беше ръководен от Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий в съслужение с архиерейския наместник отец Валентин.
В словото си Негово Високопреосвещенство подчерта колко важно е днес, особено в духовно просветения град Елена, а и в цяла България, хората да се уповават на изконните християнски ценности и да възпитават идущите поколения в дух на морално извисяване и съхранение на доказалите се през вековете общочовешки норми и правила.
Молебенът завърши с благослов “На многая лета”.
С водосвета за здраве и благоденствие беше поставено и своеобразно начало на предизборната кампания на ГЕРБ в община Елена. Кандидатът за кмет на община Елена инж. Дилян Млъзев, кандидатите за общински съветници и кандидатите на кметства отново залагат на разума и отговорността и разчитат на подкрепата на своите съграждани, за да може
развитието на региона да продължи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново