С полет на бели гълъби и водосвет откриха най-новата аптека „Асклепий“

Публикувано на ср, 25 авг. 2021
9674 четения

С полет на бели гълъби и водосвет тази сутрин беше открита най-новата аптека „Асклепий“ във Велико Търново. В нея жителите и гостите на старата столица могат да открият всичко необходимо – от медикаменти до медицинска козметика, хранителни добавки и нелекарствени продукти.

“Кръстихме я „Майка България“, от една страна съобразно нейното разположение до паметника в центъра на града, а от друга, като респект към страната ни. Затова и при откриването пуснахме три снопа балони – бяло, зелено, червено. Ние следваме нашата политика за максимална грижа към нашите клиенти – местоположение, работно време, снабдяване, обслужване и разнообразие. Доближаваме услугата, която предлагаме по-близо до хората от центъра и старата част на града, по-близо до туристите, държавната и общинска администрация, разположени в централната част на Велико Търново“, заяви собственикът на верига аптеки „Асклепий“ Стефан Згурев.

Откриването на новия обект от най-старата аптечна верига във Велико Търново започна с водосвет, отслужен от отец Асен за здраве и благополучие. От своя страна Стефан Згурев подари икона на управителя на аптеката Светлана Денева с пожелание за успех към целия екип и увереност, че ще полагат максимални грижи и внимание към хората.

„Постарахме се много, за да направим по най-добрия начин новата ни аптека, това е най-високотехнологичната ни аптека. Търновци заслужават това! За нас е гордост, че сме единствената изцяло великотърновска аптечна верига, която устоя на времето и се наложи като най-грижовния партньор на хората, имащи нужда от нас. Следващата година ще отпразнуваме своята 30-годишнина. Гордеем се с такава история и развитие“, каза още Стефан Згурев.

Обектите на веригата са разположени на всички важни локации във Велико Търново за удобство на хората, обезпечавайки фармацевтичните им нужди денонощно, без прекъсване през цялата седмица, включително и през почивните дни. Денонощната аптека на веригата е единствената на територията на няколко области.

„Този факт показва колко е трудно да се поддържа денонощна аптека. Щастливи сме, че успяваме да помогнем на хората, имащи нужда от нас денонощно. Не рядко сме единствени в осигуряването на скъпоструващи животоспасяващи медикаменти. Независимо от трудностите, тази грижа за болните не е прекъсвана никога при нас. Радвам се, че все повече хора оценяват нашата загриженост и усилия за тях“, каза още Стефан Згурев.

Новата аптека ще запази досегашната ценова политика на веригата, ще продължи работа със Здравната каса, както и всички останали дейности досега. Ще има допълнителни приятни изненади, от които клиентите ще могат да се възползват във времето. Медицинската козметика, хранителните добавки и нелекарствените продукти са изложени на свободен достъп за посетителите, а консултантите са на тяхно разположение, за да им помогнат в правилния избор.

„Вярваме, че нашите клиенти ще оценят всичко това! Аптеки „Асклепий“ остават с грижа за вашето здраве и красота като доказано име, на което можете да се доверите!“, допълват от аптечната верига.

Новата аптека се намира на ул. „Васил Левски“ 5 и ще работи от 07,30 до 20,00 ч. от понеделник до петък, а в събота – от 08,30 до 20,00 ч.

Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново