С мотошествие великотърновци ще искат оставката на Валери Симеонов

Публикувано на чт, 8 Ное. 2018
459 четения

С коли, мотори, бусове и знамена за пореден път майки на деца с увреждания и граждани във В. Търново ще искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Мотошествието ще стартира на 11 ноември от 18,00 часа при паркинга срещу Руската църква в града. След това протестиращите ще преминат в колона през града, продължават до крепостта “Царевец” и се връщат обратно на изходния пункт. Това обявиха на поредния митинг за оставката на Валери Симеонов, който се проведе в сряда вечерта.
Ваня Димова, която е един от организаторите на протеста, апелира търновци да подкрепят и този път искането за оставка на вицепремиера, който обиди майките на децата с увреждания, като ги нарече “кресливи жени на уж болни деца”. Няма да се спрем, цяла България ври и кипи, подкрепа имаме дори от българските майки в Лондон, заяви Ваня. И независимо дали сме малко или много, надяваме се да успеем. Ще протестираме, докато Симеонов не подаде оставка. Това, че той се извини за думите си, не ни удовлетворява, категорична бе и Мариета Стоянова, също организатор на протеста.
В сряда вечерта на митинга пред паметника “Майка България” търновци скандираха непрекъснато “Оставка”, развяха знамена, писнаха саморъчни свирки. Протестиращите прекосиха улицата, спряха пред Общината, върнаха се и обиколиха парка. В групата беше и Светла Цанева, майка на деветокласника Ради от Старопрестолната гимназия по икономика, който страда от мускулна дистрофия и въпреки заболяването си е отличник. Няма инвалидни колички за мускулна дистрофия, предлагат ни такива за хора с ампутирани крака, искам болните деца да бъдат зачитани като нормални хора, обясни Цанева. Тя допълни, че е много доволна от учителите от гимназията, които идват вкъщи при сина й. Те са истински майки и преподаватели, посочи Светла.
Претенции към държавата имаше и Петранка Гагова, която се представи като нещастна майка на “уж болното дете”. Тя разказа, че е имала проблеми с паркирането в града, където трябва да има място за инвалиди, но то било заето от други автомобили. Спрях на друго мяста с дъщеря ми, която страда от епилепсия, закопчаха ми колата, глобиха ме и дори не ми дадоха касова бележка, каза Гагова.
Повече от час продължи протестът на търновци в сряда вечерта, като този път имаше и малки деца с плакати.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново