С модно шоу отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Публикувано на ср, 29 Ное. 2023
64 четения

С модно шоу беше отбелязана Европейската седмица за намаляване на отпадъците в Г. Оряховица. То се проведе в Младежкия дом и бе под мотото “Малко въображение”. Шестото издание на шоуто имаше за цел да популяризира повторната употреба на отпадъците и тяхното рециклиране.
Педагози и родители от ДГ “Щастливо детство”, ДГ “Божур”, ДГ “Първи юни” и филиал “Бодра смяна”, ДГ “Елена Грънчарова” и филиал “Детски свят”, ДГ “Ален мак” и ДГ “Здравец” обединиха усилия и въображение, създавайки серия от атрактивни тоалети и аксесоари от отпадъчни материали. Близо 100 деца дефилираха на сцената под аплодисментите на публиката и показаха на присъстващите, че рециклирането може да бъде модерно.
Всички участници в шоуто получиха грамоти, предметни награди и образователни материали, осигурени от организатора на инициативата Общинско предприятие “Младежки дейности, спортни имоти и прояви” в Г. Оряховица, а РЗИ – В. Търново, връчи специална награда за цялостно представяне на Павел Адамов от ДГ “Щастливо детство”, който изпълни стихотворението “Родна стряха” на Ран Босилек в носия от отпадъчни материали.
Европейската седмица за намаляване на отпадъците насърчава широк кръг от институции и организации да обединят усилия, за да реализират едновременно различни действия, насочени към намаляване на отпадъците и повишаване на информираността на гражданите относно тази дейност. Водещата тема тази година е свързана с опаковките – намаляване на тяхната употреба, повторното им използване, разделното събиране и рециклиране.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново