С изпълнения на рок група “Хаштаг” изпратиха седмокласниците в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”

Публикувано на ср, 3 юли 2019
789 четения

С изпълнения на младата си рок група “Хаштаг” ОУ “Св. П. Евтимий” изпрати завършващите седмокласници. “Въпреки техническите проблеми, които имахме преди изпълненията, две минути преди старта всичко беше коригирано. Успяхме да се справим. За около 3 месеца и половина подготвихме три песни, което е голям успех за нас. Младите музиканти се вълнуваха изключително много преди и по време на миниконцерта”, разказа Добрин Пелтеков, ръководител на състава и учител по музика в училището. Педагогът добави, че са приготвили изненада за директорката – китара, надписана за спомен от “Първата рок група на училище “Св. П. Евтимий”, с автографи от целия състав. Надява се този подарък да бъде поставен на видно място.
“Хаштаг” са в състав Дара, Бела, Васи, Христо, Пресиян, Митко, Никола и Давид. Дара, Христо, Никола и Пресиян завършиха и напускат училището тази година. Пелтеков се надява да намерят техни достойни заместници. Казва, че досега са били концентрирани върху подготовката на първото си участие пред публика и за нови попълнения ще започнат да мислят тепърва.
“Днес се събудих с голямо вълнение. Забавлявахме се много на сцената. Хареса ми, че публиката искаше още, но за съжаление нямаме други подготвени песни. Ще се постараем за следващата година да подготвим по-богат репертоар”, сподели барабанистът Давид Балъков. Една от трите вокалистки на “Хаштаг” Белослава сподели, че се чувства удовлетворена от свършената работа.
На церемонията бяха раздадени грамоти и награди на изявените седмокласници. 17 от тях завършиха с пълно отличие.
“Получих наградата “Млад Евтимиец” заради успехите, които постигнах през годината. Завърших с пълно отличие, успешно издържах матурите, добре се представих и на олимпиадите по астрономия, физика и химия. Сега ще кандидатствам в Математическата гимназия. Благодаря на учителите ми, които успяха да ме подготвят по най-добрия начин”, сподели гордата седмокласничка Илияна Джурова.
На тържеството присъстваха председателят на училищното настоятелство Петко Павлов, председателят на Обществения съвет проф. Венка Кутева, учители и родители.
“Измина още една нелека, но успешна учебна година, изпълнена с много предизвикателства, празници и упорит труд. Тя премина под мотото юбилейна, като всички дейности посветихме на 50-ата годишнина на нашето училище. Скъпи седмокласници, вие напускате мястото, където в продължение на 7 г. вървяхте по пътя на знанието, уверено водени от вашите учители. Предстои ви да направите своя важен избор в живота. Да изберете училището, в което да продължите своето образование. Надяваме се да вземете най-правилното решение и да успеете да сбъднете своите мечти”, каза Иваничка Петкова, директор на ОУ “Св. П. Евтимий”.
Николай ВЕНКОВ, сн. Даниел Йорданов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново