С две инициативи РИОСВ отбелязва Седмицата на мобилността

Публикувано на пн, 18 сеп. 2023
88 четения

С две инициативи Регионалната екоинспекция във В. Търново ще отбележи Седмицата на мобилността и на пътната безопасност. Инициативата е във връзка с Европейската седмица на мобилността, която се провежда в периода 16-22 септември с инициативи, чиято цел е да се обърне внимание на обществеността върху личния ангажимент в грижата за опазването на околната среда и за създаване на отговорно отношение и високо екологично съзнание в гражданите на Европейския съюз. Темата на кампанията тази година е „Пестене на енергия“.
В рамките на седмицата се провеждат и Дните за безопасност на пътя, организирани от МВР и Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, с които се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и нашата страна.
В тази връзка в периода 18-21 септември на партера на инспекцията във В. Търново ще бъде организиран информационен щанд с материали, посветени на мобилността и на Дните за безопасността на пътя. Посетителите на инспекцията ще имат възможност да се запознаят с целите на двете кампании и да получат стикери за дните на безопасността, които касаят всички участници в движението: водачи на МПС, пешеходци, пътници, колоездачи. Посланията на кампаниите са свързани с вниманието по време на движение, използване на колан, скоростта на движение, запазване живота на децата, използване на велосипед, толерантност на пътя.
Планирана е и беседа за пътната безопасност с деца от ДГ „Райна Княгиня“ във В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново