С асортимент от 17 000 продукта „Кауфланд“ откри първия си магазин във В. Търново

Публикувано на ср, 27 Февр. 2019
9169 четения

DCIM100MEDIA

С инвестиция от близо 25 млн. лв. и над 100 работни места „Кауфланд“ откри първия си хипермаркет във В. Търново. Това е най-модерният магазин на търговската верига, изцяло изграден според новата концепция на компанията за максимално удобство на потребителите. Има богат асортимент от 17 000 продукта, атрактивни цени и промоции на избрани продукти. Веригата предлага над 4500 продукта, които са българско производство, а 80 от тях са на местни производители от Великотърновска област.

Хипермаркетът се простира на 6000 кв. м, от които малко над 3000 кв. м е търговската площ. Паркингът е с над 250 места, разполага с безплатна станция за зареждане на електромобили и обезопасена детска площадка. Има също специална пътека за хора с нарушено зрение, каквато досега няма в нито един от обектите им.

“Отваряме врати във В. Търново с желанието не просто да отворим 59-я ни хипермаркет в страната, но и да станем част от живота на града. „Кауфланд“ е лидер в сектора на модерната търговия. С екип от 6000 човека ежедневно работим за това нашите клиенти да са удовлетворени, да получават свежест и качество на много добри цени. Именно тук създадохме и разработихме най-модерния си обект досега, който сам подчертава дейността ни, която винаги е с мисъл и внимание към нашите клиенти и екип“, заяви Иван Чернев, председател на Управителния съвет на Кауфланд България.

“Всички ние сме свидетели последните няколко месеца колко много търговски обекти отвориха врати във В. Търново, което означава, че тук намират добра бизнес среда. Благодаря на инвеститорите, че се справиха в много кратки срокове с предизвикателството по време на   строителството и новия хипермаркет вече е факт“, заяви зам.-кметът Снежана Данева – Иванова, която връчи удостоверението, което регламентира работното време на магазина. На церемонията по откриване на обекта присъстваха още областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, както и представители на местния бизнес, с които компанията си партнира.

Хипермаркет разполага със специално разработена за веригата дизайнерска навигационна и осветителна система, която улеснява пътя на потребителя до желаните продукти. По-широките коридори и по-ниските рафтове със стоки пестят време и дават възможност за бърз достъп до 14-е каси от всяка точка на магазина. Близо до входа на “Kaufland” са разположени пекарната и витрина “To-Go” с храна и напитки за вкъщи или офиса, за да бъдат максимално улеснени клиентите. Сградата е с иновативна “зелена” климатична система, която не използва гориво, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения, за да отопляво през зимата и разхлажда през лятото. Хипермаркетът има и последно поколение LED осветление. Всички енергийно ефективни технологии са с цел да бъде намален въглеродният отпечатък до минимум и са в контекста на последователната политика на Кауфланд България за грижа към природата.

Магазинът във В. Търнов е 59-ият от веригата в страната. С него компанията стьпва в 34-ти български град, като тази година предстои да разшири логистичната си база в с. Стряма. От стъпването си на българския пазар до момента компанията е инвестирала близо 1,4 млрд. лв.

Официалното откриване на магазина е утре – 28 февруари, но заради големия интерес още днес след 15,30 ч. отваря врати за великотърновци. А първият клиент на хипермаркета в старата столица е фоторепортерът на „Янтра ДНЕС“  Даниел Йорданов.

Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново