С 96 първокласници и общо 680 ученици започна годината СУ “Вела Благоева”

Публикувано на ср, 15 сеп. 2021
840 четения

С 680 ученици започна поредната си учебна година СУ “Вела Благоева”. 96 от тях са първокласници, разпределени в четири паралелки. Тържественото откриване за учениците от 1 до 4 клас бе от 9:00, а за по-големите – от 10:00 ч. Директорът Ангел Янчев би звънеца за първия час, като преди това честити първия учебен ден и пожела на първолаците да полагат много старание.
“680 са ни учениците от подготвителната група до 12 клас, като 360 от тях ще бъдат целодневно от първи до пети клас. Общо паралелките ни са 32. Всяка учебна година СУ “Вела Благоева” увеличава с малко (5-10 ученици) своя брой, бавно и устойчиво. Стратегическата ни цел е да не прехвърляме 700 ученици, тъй като смятаме, че така най-качествено децата ще учат пълноценно”, заяви Ангел Янчев.
По думите му базата на училището е чудесна, но винаги има нужда от подобряване. Разполагат с огромен двор и спортни площадки, които са десетки декари, но един ден ще е добре да подновят настилката им. 40 е броят на стаите в училището.
Новите учители т.г. са Велина Кансъзова по физическо възпитание и спорт, Галя Кънчева – начален учител, и Йордан Райков – История и цивилизации и гражданско образование.
Ангел Янчев връчи на тържеството училищната награда “Виктория” на името на Вела Благоева (Виктория Живкова) на нейната съименничка Виктория Обрешкова – отличничка от седми клас. Наградата за най-добър ученик от началните класове получи Дени Цветкова. От т.г. се учредява награда и за най-добър учител на името на Вела Благоева.
“Започваме така, както изискват здравните власти, но разликата от предходната година е, че вече имаме 18 месеца опит с този вирус. Имаме голям брой преболедували от педагогическия състав – над 30 %, както и 37 % ваксинирани, което ни дава хоризонт, че по-дълго ще работим присъствено. Не само родителите, но и желанието на учителите, а и моето, е да учим присъствено”, коментира Ангел Янчев.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново