Ротаракт клуб организира спортно събитие в подкрепа на ремонта на детското отделение

Публикувано на нд, 24 сеп. 2023
138 четения

Ротаракт клуб В. Търново заедно с професионалните треньори Елеонора Маркова, Пламен Цонков и Росица Карамочева организират благотворително спортно събитие в подкрепа на проект „Светулка” за ремонт на детското отдление в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Обновяването на педиатрията стартира през април т. г. Инициативата обедини усилията на Ротари клуб – В. Търново, фондация “За доброто” и фондация “Америка за България”. Тя бе подкрепена и от редица съмишленици и дарители.
Благотворителното събитие на Ротаракт клуб включва тренировки по HIIT и Zumba и ще се проведе на 30 септември – събота, от 10,00 ч., на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло” в старата столица. Входът е 10,00 лв., като 100 % от събраните средства ще бъдат насочени в подкрепа на проект „Светулка”.
Припомняме, че още през 2022 г. Ротаракт клуб – В. Търново, чрез кампанията „За малките герои”, извърши ремонтни дейности в 9 стаи на детското отделение на областната болница, изграден бе и един изцяло нов санитарен възел. Сега реновирането продължава, за да може отделението да бъде цялостно обновено и да придобие нов вид. Към каузата се включват и тримата треньори Елеонора Маркова, Пламен Цонков и Росица Карамочева.
Елеонора Маркова е сертифициран инструктор по пилатес, HIIT, Tabata, Zumba. Собственик е на зала за фитнес и групови тренировки в Г. Оряховица от 9 г., а от две години води тренировки по пилатес във В. Търново. Пламен Цонков е кондиционен и персонален треньор, инструктор по групови тренировки – HIIT и Tabata. Води тренировки в старата столица. Росица Карамочева е инструктор по Zumba, аеробика, хийт степ, а от скоро – и по етно кардио. Води тренировки в зала за фитнес и групови тренировки в Г. Оряховица, както и във В. Търново.
Тренировките, които ще се проведат по време на благотворителното спортно събитие, са подходящи и за начинаещи, а всеки, който притежава постелка за трениране, може да я носи със себе си, допълват организаторите.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново