Родители на деца от ДГ “Соня” с инициатива “Книга вместо цвете” за първия учебен ден

Публикувано на вт, 15 сеп. 2020
114 четения

Родителите на децата от група “Пчелица” на ДГ “Соня” подеха инициатива под наслов “Книга вместо цвете”. Тя бе свързана с 15 септември и целта ѝ е обогатяване на книжния фонд в детското заведение.
Библиотеката в градината е създадена също по инициатива на родителите на малчуганите от група “Мики Маус” през 2019 г. Тогава от дарения са събрани около 200 книжки за различните възрасти деца от 3 до 7 години. Сред тогавашните дарители освен граждани са и различни обществени институции.
“Радваме се, че имаме такива инициативни родители, които активно се включват във възпитателно-образователния процес в детската градина. През учебната година предстоят още такива съвместни инициативи”, каза Жаклин Павлова, директор на ДГ “Соня”. Тя добави, че по идея на родителите през месец октомври в двора на градината ще бъдат засадени дръвчета.
Откриването на учебната година беше съпроводено с празнична програма, подготвена от най-големите деца от подготвителната за училище група “Делфин”. С добре дошли бяха посрещнати най-малките възпитаници от група “Пеперудка”.
Заради противоепидемичните мерки тържеството тази година беше без присъствието на родители, но въпреки това децата се забавляваха с празничната програма. За тях беше подготвена и вкусна почерпка.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново