Ресторантьори от В. Търново участваха в международна среща в Неапол

Публикувано на чт, 9 февр. 2023
1109 четения

Представители на ресторантьорския бизнес от В. Търново участваха в международна кръгла маса в Неапол. Форумът бе за тестване на образователния курс за подготовка на професионалната фигура на доставчик на „зелени доставки на храна“. В него участваха представители на ресторантьорския бизнес от Литва, България, Италия, Испания, Франция, Малта и Румъния. Седмица участниците интензивно дискутираха и споделяха нови идеи, разработваха и апробираха неформални методи на обучение.
Аделина Александрова, Станимир Стоянов, Радослав Машков и Михаела Валериева от В. Търново участваха в прилагането на обучителните модули, свързани с уменията за предлагане на „зелено пакетиране“ при доставката на храна. Те посетиха ресторанти в Неапол, където философията на пакетирането без използването на пластмаса е ежедневие. Професионалният поглед на великотърновци беше обогатен с обменените примери с представители на сектора, особено от Франция и Литва.
Проектът Ново обединение за зелени доставки, изпълняван по програма Еразъм + от Европейски център, ще позволи 14 представители на ресторантьорския бизнес от В. Търново да посетят страните от проекта, да се срещнат със свои колеги в едноседмични визити и да се завърнат с нови идеи за намаляване на използването на пластмаса в доставката на храна. Паралелно с това ученици от Професионалната гимназия по туризъм ще имат възможност да получат международен сертификат след преминаването на курса на обучение и на практика да приложат умения в седемте европейски държави.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново