Ремонтират тротоар в центъра на В. Търново

Публикувано на ср, 14 окт. 2020
1617 четения

Започна подмяната на тротоарната настилка в центъра на В. Търново. Ремонтните дейности обхващат района от Пощата в посока паметника на Христо Ботев. Те са възложени на екип на “Пътни строежи – Велико Търново”.
“До 10 дни се очаква да приключат ремонтните дейности. Старите плочки ще бъдат подменени с павета, за да кореспондират с останалата част от тротоарната настилка, която беше подменена по европейския проект”, уточни инж. Динко Кечев, шеф на строителната дирекция в Общината.
Смяната на тротоарите в центъра и в старата част на града беше направено по време на мащабния ремонт за близо 11 млн. лв., осигурени по Оперативна програма “Региони в растеж”. Ремонтните дейности приключиха официално миналата година, като старите тротоарни плочки бяха подменени до сградата на Пощата, а останалата част от настилката остана в стария ѝ вид, тъй като участъкът не беше включен в проекта. Още тогава от Община В. Търново купуват от същия материал, за да бъде завършен ремонтът на целия тротоар.
В началото на есента други мащабни дейности в града не се предвиждат освен изкърпване на уличната мрежа. “Сега започваме ремонта на улиците, за щастие няма големи поражения по главните транспортни артерии. Най-сериозни нарушения на настилката има след ремонтни дейности по отстраняване на аварии на ВиК мрежата, но се опитваме да ги възстановим”, допълни инж. Кечев.
На този етап все още е далеч планирания нов колектор по бул. “България”, като най-оптимистичният вариант е това да се случи в началото на следващата година. По план съоръжението трябва да бъде заустено под читалище “Искра” и да бъде положено при реализирането на проекта за интегрирания градски транспорт.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново