Ремонт на покрива отлага откриването на кино “Искра” за януари 2019 г.

Публикувано на ср, 31 Окт. 2018
559 четения

Ремонт на покрива на читалище “Искра” във В. Търново ще забави отварянето на новото кино в центъра на града, научи “Янтра ДНЕС”. Киносалонът трябваше да отвори врати още през октомври, но непредвидени строителни дейности наложиха промяна в датата на откриването. Очаква се това да се случи между 15 и 20 януари, потвърди пред областния всекидневник Янаки Дерменджиев от софийското дружество “Кинополис Ентъртеймънт” ООД, подписало договор с ръководството на читалище “Искра”.
“Покривът течеше, нямаше как да продължим напред и да правим каквато и да е инвестиция, преди да отстраним проблема. Работата продължава, нека хората имат още малко търпение, за да видят крайния резултат”, обясни г-н Дерменджиев. Ремонтните дейности вътре в сградата също текат с пълна сила, подменени са ВиК и ел. инсталацията. Инвеститорите са категорични, че ремонтът няма да промени вътрешната архитектура на сградата, за да се съхрани нейната автентичност. Планирано е също възстановяване на фасадата на читалището, което да върне стария му блясък.
Проектът на столичните инвеститори предвижда модерна визия и четири луксозни кинозали в сградата на читалището, като в една от тях любителите на седмото изкуство ще гледат на екран с внушителните 12 м широчина и 5 м височина. Новото кино ще е с най-високо качество на картина и звук, залагайки на 4К техника. Предвидена е също богата филмова програма.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново