Регионалната библиотека затваря за читатели до 29 март, но доставя книги по домовете

Публикувано на пн, 16 Мар. 2020
250 четения

Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ преустановява обслужването на читатели във всички свои структури до 29 март. Мерките са във връзка с извънредната ситуация в страната и мерките за борба с пандемията от коронавирус. Клиентите, заели книги от библиотеката ще могат да ги върнат до месец след срока, за който са били взети преди налагането на извънредните мерки. За този период няма да бъде начислявана глоба за просрочие.

За улеснение на своите читатели за периода от 17 март до 27 март библиотеката предлага услугата “Доставка на книги по домовете”. Заявки могат да се подават чрез електронните читателски профили в онлайн каталога opac.libraryvt.com, на адрес zaemna@libraryvt.com или на телефони 062/ 627 901 и 0875/ 103 486, от 9 до 17 ч. в дните от 17 до 19 март и от 23 до 26март. Заявената литература ще се доставя на 20-ти и 27 март, като от услугата могат да се възползват читатели с валидна регистрация в системата на библиотеката.

От ръководството припомнят, че всички планирани мероприятия в този период отпадат. Междувременно приключи събирането на творби за ежегодния конкурс „Моят роден град“, като обявяването на победителите в него ще бъде на 23 април.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново