Регионалната библиотека във Велико Търново получи награда

Публикувано на чт, 10 мар. 2022
264 четения

Регионалната библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново е сред първите, получили награда за принос към съхраняване на паметта и продължаване делото на Снежана Янева. Отличието е във връзка със 70-ата годишнина от нейното рождение. Янева е неуморен радетел за просперитета на българските библиотеки и катализатор за адаптиране и прилагане на най-добрите световни практики в областта на развитието на библиотечното дело, както и за непрекъснато повишаване на качеството и обхвата на услугите, които институцията предлага на своите потребители.
На 8 март колективът на библиотеката в старата столица отбеляза годишнината с възпоменателно слово и биографичен филм, а споделени спомени, фото- и видеоматериали могат да бъдат разгледани на мемориалния сайт – https://snejana-ianeva.org/bg/. Припомняме, че преди една година Регионалната библиотека във В. Търново преименува специализирания си отдел за средношколци и възрастни читатели на името на Снежана Янева. По повод рождената ѝ дата и в нейна памет в двора на Библиотечно-информационен център “Славейче” бе засадено и вечнозелено дърво.
Янева бе дългогодишен председател на Българската библиотечноинформационна асоциация, на Фондация “Глобални библиотеки – България” и директор на Информационния център в Посолството на САЩ в България.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново