Регионален форум „Иновации в училището на XXI век“ започва в СУ „Емилиян Станев“

Публикувано на пн, 27 мар. 2023
538 четения

В СУ „Емилиян Станев“ започва Регионален форум на тема: „Иновации в училището на XXI век“. Официалното му откриване е утре в 10 часа в Актовата зала на училището. Форумът е част от Националната програма „Иновации в действие“, организатор е СУ „Емилиян Станев“ заедно с Регионалното управление по образованието – Велико Търново. Участници във форума са партньорски училища от Плевен, Добрич и Черноморец, Българското училище в Братислава, иновативни училища от областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Разград.

Днес ще има два открити урока – по музика на Йордан Цветанов и по хореография на Ана Лалева. Утре след официалното откриване, ще бъдат представени иновативни практики от СУ „Емилиян Станев“ от Биляна Бонева, ОУ „Васил Левски“ в гр. Разград от Венелин Николов, Русенски университет „Ангел Кънчев“ от доц. Анелия Иванова и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово от Галя Неделчева.

След обяда е предвидена работа в ателиета: „STEM образование“ с модератор доц. д-р Ваня Димитрова, „Дигитализацията в образованието“ с модератор доц. д-р Петя Събева; Интегративният подход в обучението“ с модератор доц. д-р Виолета Стойчева и „Креативност и култура за иновации“ с модератор Анна Павлова.

В 17 часа започва концерт на ученици от гимназията, а денят ще завърши със „Звук и светлина“.

На 29 март своите успехи в иновативните си практики ще представят представителите на училища от Плевен и Братислава. На 30 март има още един открит урок – по математика на Биляна Бонева, класен ръководител на IVД клас.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново