Разпродават къщи за гости и хотели в района на Елена

Публикувано на вт, 28 юли 2020
11142 четения

Десетки къщи за гости и няколко хотела в Еленския край са обявени за продажба в сайтовете за недвижими имоти, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Цените им са високи заради красивата природа и възможността, освен за закупуване на вила, това да е и инвестиция в имот за развитие на селски туризъм.
Сред най-атрактивните имоти за продажба в района на Елена са две новопостроени и напълно готови за живеене семейни къщи с общ двор от близо 2 декара. Обявената цена за тях е над 360 000 евро. Сред предимствата на луксозните къщи, построени във възрожденски стил, е панорамата към Еленския балкан и близостта до язовир “Йовковци”.
Над 200 000 евро е заявената цена за две еднофамилни къщи близнаци, намиращи се в селце, което е само на няколко километра от Елена. Общата РЗП на двата имота е над 360 кв. м, като собственикът предлага възможност за закупуването им и поотделно. Доста по-скромни цени са посочени за самостоятелните къщи, които са напълно реновирани. Цените при тях вървят между 80 000 и 130 000 евро. Сред най-скъпите оферти е за хотелски комплекс, чиято обявена цена е от близо 1 млн. евро. Имотът е построен за развитие на селски туризъм и включва три самостоятелни къщи с голям и просторен двор с площ от над 6 декара. А сред екстрите, които са включени в цената, са басейни, СПА център, джакузи, фитнес и барбекю.
Елена и селата в района са притегателно място както за български, така и за чуждестранни туристи, търсещи спокойствието далеч от градския живот. По данни на Асоциация на българските села през последните месеци се наблюдава значително увеличение на интереса към закупуване на селски имоти в цялата страна, а районите около В. Търново и Елена държат доста високи цени.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново