Проверяват със скенери гражданите на честванията в Деня на Независимостта

Публикувано на вт, 22 сеп. 2020
503 четения

Националната служба за сигурност въвежда специални мерки за честванията на 112 години от обявяването на Независимостта на България във В. Търново. Преди кулминацията на празненствата, която започва в 19 ч. на пл. “Цар Асен I” в старата столица, служителите на НСО ще извършват проверки за опасни предмети и вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Хора с обемисти багажи няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван. Националната служба за охрана напомня, че съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите в същите не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени, или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората, или за причиняване на материални щети.
За времето от 15 ч. до 22 ч. компетентните органи ще въведат забрана за използването на безпилотни летателни апарати (дронове) в зоната на мероприятието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица.
На всички, които желаят да наблюдават тържествената програма пред крепостта “Царевец” от 19 часа, достъп до зоната на мероприятието ще бъде осигурен час по-рано през три контролно-пропускателни пункта на улиците “Никола Пиколо”, “Иван Вазов” и “Св. Климент Охридски”. Достъпът до ул. “Читалищна” за граждани и автомобили ще бъде ограничен.
Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново