Променят движението на Богоявление във В. Търново

Публикувано на чт, 5 ян. 2023
347 четения

Във връзка с организацията и провеждането на военен ритуал „Водосвет на бойни знамена” и 175 години от рождението на Христо Ботев на 06.01.2023 г. в гр. Велико Търново се въвежда временна организация на движението, като се :
-Затваря за движение на пътни превозни средства ул.”Св. Климент Охридски” и ул. ”Митрополска” в участъка от каменния мост над река Янтра (църква “Св. 40 мъченици” ) до пл.“Цар Асен І” и площад “Цар Асен І” –
за времето от 10:00 ч. до 12:00 ч. или до завършване на събитието.

– Затваря се за движение на пътни превозни средства ул.“Патриарх Евтимий“ в участъка от каменния мост на река Янтра до Владишкият мост –
за времето от 09:00 ч. до завършване на събитието.

-Ще бъдат направени промени в маршрутите на градските автобусни линии № 50 и № 110, като автобусите ще превозват пътници само до площад “Цар Асен І” и се определя крайна спирка за автобусна линия № 5 при кръстовището на ул. “М. Кефалов“ с ул.. “Крайбрежна“ (моста при кв.“Света гора“), за времето от 9:00 ч. до завършване на събитието.
В останалата им част маршрутите на горецитираните градски автобусни линии остават непроменени.

По повод 175 години от рождението на Христо Ботев от 09:20 ч. до 09,40 ч. пред паметника на Христо Ботев /до пощата/ ще се проведе военен ритуал по полагане на венци. Движението на пътни превозни средства по ул. „Христо Ботев“ няма да се ограничава.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново