Проф. Пламен Легкоступ призовава ректора на ВТУ да подаде оставка

Публикувано на ср, 15 май 2019
1753 четения

Бившият ректор на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” проф. Пламен Легкоступ призова сегашния проф. Христо Бонджолов да си подаде оставката, за да може да бъде назначен служебен ректор и наесен да се проведат легитимни избори за нови органи на управление във висшето училище.

Проф. Легкоступ призова членовете на академичната общност на ВТУ на 20 май да присъстват на Общото събрание. “Нека с гласовете си да дадем отпор на беззаконието. Не случайно събранието е структурирано и свикано в разрез със законността. Просто сегашното ръководство съзнава своето безсилие и затова си оставя вратичка, за да може да обжалва очакваната загубата на изборите”, коментира бившият ректор, който сега е кандидат за председател на ОС на ВТУ.

“Многократно бях обвиняван, че съм „фалирал“ Университета, че съм оставил дълг от 2, 3 … 5, а напоследък и над 6 млн. и т.н. През годините мълчах в името на нашата алма матер, за да не се завихря диалог чрез медиите и да не петним името на ВТУ. Можех да отговорям на нарочни пресконференции, но това не е в мой стил. Винаги съм смятал и продължавам да смятам, че проблемите на академичната общност трябва да се обсъждат и решават вътре в нея и от самата нея. Проф. Бонджолов в една от последните му пресконференции казва, че „дърпам конците“, че предишното ръководство е „организирана престъпна група“ и че „зад всички атаки срещу ВТУ стои проф. Легкоступ“. За тези твърдения съм завел дело за клевета и обида”, заяви още проф. Легкоступ.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново