Продължава разхлабването на мерките срещу епидемията

Публикувано на пн, 19 апр. 2021
226 четения

От днес влиза в сила заповед за допълнително разхлабване на противоепидемичните мерки в страната. В нея е регламентирано, че от 19 април се разрешават посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, при използване на не повече от 50 % от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала.
Разрешава се също провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тиймбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, също при използване на не повече от 50 % от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1,5 м и носене на защитни маски за лице от участниците.
Провеждането на културни и развлекателни мероприятия – фестивали, кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии и други, се допуска при използване на не повече от 50 процента от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.
До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново