Призови места за ПГСАГ „Ангел Попов“ в състезание „Най-добър млад строител“

Публикувано на пт, 30 апр. 2021
202 четения

Едно първо и две трети места извоюваха възпитаниците на ПГСАГ „Ангел Попов“ във В. Търново в регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“. Отборът от Гимназията по строителство се състезава в три дисциплини. Александър Ангелов и Христо Рачев от 12 клас са първи в дисциплината „Зидария”. Десетокласниците Виктор Караколев и Димитър Атанасов се пребориха за трето място в дисциплината „Сухо строителство”. Радослав Страхилов от 12 клас спечели трето място в дисциплината „Облицовки и настилки”. Учениците от ПГСАГ са от специалности „Архитектурна реставрация“ и „Строителство и архитектура“, с ръководител на отбора инж. Мария Георгиева.

Регионалният кръг от надпреварата се проведе  на 26 и 27 април в Монтана, а негов домакин бе Професионална гимназия по строителство архитектура и компютърни науки „Проф. арх. Стефан Стефанов“. В състезанието участваха отбори от строителните училища от северна България.

Националното състезание по професионално направление „Строителство“ се организира от Министерство на образованието. Негови партньори и спонсори са Камара на строителите в България и едни от най-големите фирми в бранша. Те обезпечават не само финансово и материално състезанието, а и разработват практическите задания и тестовете, както и излъчват комисиите за оценка на резултатите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново