Преподаватели от ВТУ проведоха занятия в Башкирския държавен университет

Публикувано на вт, 8 окт. 2019
182 четения

Преподаватели от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” по традиция всяка есен провеждат занятия по български език и литература във Филологическия факултет на Башкирския държавен университет в руския град Уфа. Тази година лекции пред руските студенти изнесоха гл.ас. д-р Мая Ангелова-Анастасова и гл.ас. д-р Силвия Коева.

„Това е първото ни пътуване до Русия и Башкирия. Уфа е много красив град. През първите дни ни провървя с времето и успяхме да се насладим на красивите гледки към река Белая. Благодарение на колегите от Башкирския държавен университет посетихме класически концерт, къщата-музей на С. Аксаков, разгледахме експозицията „Гореща живопис“ и ходихме на хокей. Специално за нас беше организирана изложба на редки книги, посветени на България. Впечатлени сме руските студенти, от тяхната отговорност и интерес към науката“, споделят двете преподавателки.

Споразумението за сътрудничество между башкирския вузи Великотърновския университет е подписано през 2002 г. Оттогава лингвисти от ВТУ ежегодно представят пред руски студенти резултатите от своите научни изследвания в областта на филологията.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново