Предстои ремонт на бул. “България”, монтират и подземни контейнери

Публикувано на пн, 4 Февр. 2019
850 четения

Основна реконструкция на бул. “България” планират тази година от Община В. Търново. В момента тече проектирането на подземната инфраструктура на булеварда, където се предвижда да бъдат поставени и подземни контейнери за битови отпадъци, каквито ще има първо в старата част. Те ще бъдат разположени по двойки и освен по-удобно, използването им ще е по-хигиенично, тъй като отпадъците няма да бъдат разпилявани извън съдовете. Ремонтът ще бъде направен с европейски средства.
Близо 3 км ще са новите улици, по които се работи или предстои да стартира изграждането им възможно най-скоро, уточни още кметът на старата столица Даниел Панов. През пролетта предстои изграждането и довършването на пет улици в кв. “Картала”, както и на ул. “Драган Цончев” в кв. “Зона В”. Втората половина на годината ще започне рехабилитацията на повече от десет улици в кварталите “Света гора”, “Асенов” и Стария град, включително и по ул. “Опълченска”. Ще бъдат рехабилитирани също входовете към града откъм Русе и Варна.
830 000 лв. са заложените средства за основен ремонт на уличната мрежа в града, 120 000 лв. са за стълбищата, включително към “Автогара Юг” и “Света гора”, където ще бъде изграден кът за отдих. Предстои да бъдат завършени и 38-те улици и площадни пространства в Стария град.
Миналата седмица започна текущият ремонт на участъци от уличната мрежа в града, засегнати през зимния сезон. В петък бе преасфалтирана част от улица “Бузлуджа” в района на Стара болница, където настилката бе с нарушена цялост. Затоплянето в първите дни на февруари ще позволи да продължи работата по ремонта и на други проблемни участъци в града.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново