Поздрав по повод 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България от Ивайло Здравков, областен управител

Публикувано на пт, 22 сеп. 2023
181 четения

Уважаеми жители
на Великотърновска област,

Имам честа и удоволствието да ви поздравя по повод 115-та годишнина от обявяването на Независимостта на България!
В днешния ден с гордост си припомняме как в историческата църква “Св. четиридесет мъченици” във Велико Търново княз Фердинанд I провъзгласява съединената на 6 септември 1885 година България за независимо царство!
Българската независимост е наше национално дело. Тя е еманацията на историческите събития до момента, в които държавниците ни и обществено-политическите фигури, дори и опонентите, се обединяват в името на страната ни. Няма по-ярък пример и по-мъдър урок как общото благо надделява над личните и конюнктурни интереси! Днес трябва да следваме този модел на заедност и да отдадем заслужена почит на държавниците ни, които действаха единно в съдбовен за нацията ни момент. Да преодоляваме заедно предизвикателствата, с отговорност и смелост да отстояваме, че сме истински независим и свободен народ!
И нека не заравяме мъдрите думи на Фердинанд I, увековечени в Манифеста, с който е провъзгласена Независимостта на България:
“Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля – да бъде според както той иска.”

Честит празник! Честита Независимост!

ИВАЙЛО ЗДРАВКОВ
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново