Поздрав от Венцислав Спирдонов, председател на ВТОбС

Публикувано на нд, 22 Сеп. 2019
56 четения

Уважаеми жители и гости на Велико Търново,
22 септември 1908 година е дата, бележеща общобългарско достижение, което е сред най-големите, постигнати от нашия народ.
Независимостта на България, обявена в сакралната църква “Свети Четиридесет мъченици” в историческата столица Търново, е връхна точка на на усилията на поколения родолюбиви българи и търновци.
Преди 111 години нашите предци, умело ръководени от цар Фердинанд, възвисяват свободата на България на нивото, което тя заслужава. И последните окови от Берлинския конгрес отиват в историята.
Веднъж достигнали до душевната независимост, смелите български герои силно заявяват на света, че България не ще търпи чужди зависимости, че ще има своя собствена вътрешна и външна политика.
Делата на предците ни, довели до събитията от миналото, са ценен урок в настоящето, който ни дава сила, за да градим бъдещето. Българите винаги са успявали в най-важните си битки – за свобода и независимост, защото са постигнали това в душите си, следвали са идеалите си. Това е доказаният, сигурният път към прогрес и развитие.
Нека помним историята, нека почитаме достойните и смели мъже и жени, борили се за България. Нека следваме уроците, на които Независимостта ни учи, за да водим Велико Търново напред.
Честит празник!
Честити 111 години от Независимостта на БългариЯ!
Венцислав Спирдонов,
председател на Великотърновски общински съвет

loading...
Пътни строежи - Велико Търново