Поздрав от Общински съвет на БСП Велико Търново

Публикувано на пт, 1 май 2020
190 четения

Скъпи приятели,  симпатизанти, съпартийци, другари!

На 1 май честваме Деня на международната работническа солидарност. Началото започва на 1 май 1886 г. в САЩ , когато левите работнически движения и синдикатите поставят пред властите и работодателите искането  за официален осемчасов работен ден.

През настоящата 2020 година 1 май е по-различен, и същевременно по- близък до всеки един от нас.

Завоюваните права преди повече от век, могат да бъдат изгубени заради полвинчатите мерки на държавата, в лицето на управляващите и липсата на отношение към малкия и среден бизнес, към работещите от всички сфери, към младите хора, които се надяват да започнат работа.

Всички знаем, че извънредното положение е изпитание, но всеки човек се пита, какво ще се случи, когато отново улиците се изпълнят с хора. Къде ще отидат тези хора, до работните си места или до бюрата по труда? Компенсациите са временна мярка, но имаме ли визия за перспективата след това?

Това са въпросите, които БСП, като опозиция задава и подчертава, че кредитите не са панацея. Кредитите, взети от хората на наемния труд, са най-краткият път до загубата на всичко, добито с много работа и лишения.

Преди 134 години обществените и икономически постижения на работническото движение в търсенето на повече държавна защита, са получени не с дарения, а с усилия и саможертви. Днес придобивките, които трудещите се хора имат, са част от планирането на всяко едно семейство, на всеки трудещ се човек, затова трябва да бъдат отстоявани и пазени.

Пазете се, бъдете здрави и не забравяйте, че сте важни, защото от вашия труд и работа зависи цялото общество. Изтъкваният от управляващите брутен вътрешен продукт се дължи на вас, и вие сте хората, които трябва да държат сметка как и от кого той се използва.

Честит празник на труда!

Общински съвет на БСП Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново