Поздрав от Даниел Панов, кмет на Велико Търново

Публикувано на ср, 22 сеп. 2021
121 четения

Уважаеми жители и гости
на Велико Търново – историЧеската
и духовна българска столица

Честваме Независимостта на България!
Празник е!
22 септември е извор на национална гордост!
Ликува силният български дух!
Преди 113 години от Търново – историческата и духовна столица, е написана нова величествена страница в хилядолетната българска столица!
Горди, смели, решителни, свободни в мислите и делата си, българите обявяват пред целия свят, че не ще позволят друг да определя бъдещето им и развитието на държавата!
С Независимостта официално е легитимирана Свободата, юридически израз получава Съединението! Утвърдена е българската държавност!
Независимостта е обявена в святата за всички българи и християни черква “Свети Четиридесет мъченици”! Църквата, събираща в едно Първото и Второто българско царство и символизираща силата на вярата и небесната закрила!
22 септември 1908 година носи духа на единството и е пример за силата на обединението, в чиято същина е българският национален интерес! Когато Цар, правителство и народ са заедно, дори Великите сили остават безмълвни.
Затова Независимостта винаги ще е неизчерпаем извор на българска национална гордост!
113 години след 22 септември 1908 година пред нас все така силно стоят заветите на предците ни, които славим и почитаме и днес. Да следваме онези непреходни ценности, в духа на които израства народът ни през вековете. Родолюбието да бъде идеал, а не средство. Това е ключът към свободата, онази свобода – в душите ни. Към единството ни и независимостта ни като народ.
Нека бъдем достойни спрямо героите, пред чиято памет се прекланяме!
Честити  113 години Независима България!
Честит празник!

Даниел Панов,
кмет на Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново