Порой удави В. Търново, изляха се над 28л/кв.м

Публикувано на пт, 11 юни 2021
3669 четения

28 л/кв. м е измереното количество дъжд към 15,00 ч. в старата столица, информираха от ХМО – В. Търново. Очаква се падналото количество да се увеличи, тъй като валежът продължи и след измерването. Около час и петнайсет минути е продължил дъждът, като най-интензивен е бил между 14,00 и 14,30 ч., уточниха от ХМО.
Заради пороя, който се изля над града, социалните мрежи буквално преливат от снимки на улиците от различни части на града, които се превърнаха в реки. Подобна е ситуацията и със стълбищата, които се оказаха непристъпни по време на бурят. На места по главните улици се появиха отворени шахти, както и нарушения на пътната настилка, кактиво има пред Съдебната палата и по кварталите. Плуващи отпадъци задръстват много от отводнителните шахти, което допълнително затруднява оттичането на водата.
Интензивният дъжд създаде затруднения и на пътуващите по главния път София – Варна, като много шофьори бяха отбили встрани заради намалената видимост и опасността от пътно-транспортни произшествия. В социалните мрежи се появиха и снимки на смерч над село Леденик.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново