Полк. Иван Маламов встъпва в длъжност като началник на НВУ “Васил Левски”

Публикувано на вт, 13 Авг. 2019
1846 четения

Полковник Иван Маламов е новият началник на Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново. Той е назначен с указ на президента генерал Румен Радев. Официалният ритуал по сдаване и приемане на поста ще бъде на 14 август от 10.00 часа в Ритуалната зала на Ректората на НВУ.

Преди новото назначение полк. Маламов е бил командир на 110-ти логистичен полк в Пловдив. Той беше предложен за поста от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. “Идеята ми е да се промени досегашната практика, при която в НВУ се изпращат хора на края на своята кариера или хора, от които искат да се отърват“, обясни преди време министърът.

„След съгласуване с Щаба по отбраната обсъждахме няколко кандидатури, включително и на един от сегашните преподаватели във Военния университет във В. Търново. Спряхме се на полк. Маламов, който е от близо две години с полковническо звание. Той е човек, който до момента е показал добри организаторски способности и качества като командир на 110-ти полк“, посочи още Красимир Каракачанов.

“Янтра ДНЕС” научи, че другият кандидат за поста е бил полк. Евгени Пенчев, който сега е зам.-ректор на НВУ.

сн. armymedia.bg

loading...
Пътни строежи - Велико Търново