Подписват договорите с одобрените кандидати за смяна на старите печки

Публикувано на вт, 16 май 2023
233 четения

default

Предстои подписване на договори с одобрените кандидати по проекта за смяна на старите печки с алтернативни отоплителни уреди. За тази цел от Община В. Търново канят всички одобрени домакинства да посеят Центъра за информация и обслужване на гражданите от 5 до 9 юни между 10,00 и 14,00 ч.
Новите климатици са осигурени по проекта „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“, чиято основна фаза се реализира от Община В. Търново по програма LIFE на Европейската комисия.
127 са одобрените заявки за подмяна на стара печка на дърва и въглища с климатик, а 14 – за нови отоплителни уреди на газ и пелети.
По Програма „Околна среда“ Община В. Търново ще обяви нова процедура за смяна на старите замърсяващи печки с нови уреди за отопление от различен тип, включително и климатици. Тя ще обхване големите квартали – „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Колю Фичето“, „Чолаковци“, както всички останали райони извън обхвата на проекта по програма LIFE. По новата процедура се очаква да бъдат привлечени най-малко 5000 домакинства, включително и от населени места извън общинския център.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново