Подготовка на автомобила за зимата

Публикувано на пт, 4 Ное. 2022
566 четения

В началото на зимния сезон за Вашата безопасност и сигурност на пътя е добре да проверите техническата изправност на автомобила си. В оторизирания сервиз на SFA Retail – Велико Търново, може да извършите диагностика на Вашия автомобил от марките Peugeot, Citroen или Opel.
Специалистите в сервиза ще се погрижат да проверят запалването, светлините, чистачките, спирачките, отоплението, охладителната система, както и още важни за сигурността компоненти на автомобила.
Една от най-важните задачи преди началото на сезона безспорно са смяната на гумите. Ако разполагате с добри зимни гуми от миналия сезон, ги поставете навреме. Ако гумите на Вашия автомобил са износени, специалистите на сервиза ще ви препоръчат най-подходящите. В магазина на комплекса се предлагат оригинални и заводски резервни части, моторни масла Total, гуми от водещи световни марки и консумативи.
Като втори приоритет преди началото на зимния сезон е подмяната на перата на чистачките. Не забравяйте да допълните зимна течност за чистачки. Осигурете си добра видимост! Преди да настъпи зимата, е необходимо да проверите навреме и работата на акумулатора.
Според сервизния инженер на SFA Retail – Велико Търново, Велин Донев: “Своевременното обслужване и подготовката на автомобила за есенно-зимния сезон допринася не само за нашата безопасност и сигурното поведение на автомобила, но също така може да ни осигури и спестяване на бъдещи разходи. Такъв пример може да бъде даден с навременната проверка на температурата на замръзване и състоянието на охладителната течност съгласно плановете за сервизно обслужване, предоставени от производителя.
Особеност при по-съвременните автомобили е автоматичният режим на топлинния комфорт. Тук е важно да се отбележи, че за правилното функциониране на системата тя трябва да бъде заредена с необходимото количество фреон. Затова е важно дори през зимния сезон тя да е заредена и изправна. Своевременната смяна на филтъра в купето е задължително условие за обезвлажняването, съвместно с климатика, пречистването и правилната циркулация на въздуха в купето.”
От екипа на SFA Retail – Велико Търново, напомнят, че според Закона за движение по пътищата от 15 ноември всички автомобили трябва да бъдат със зимни гуми или такива с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм.
По време на целия месец ноември за трите марки Peugeot, Citroen и Opel сервизът предлага безплатна диагностика и отстъпка от 10% за извършените ремонти.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново