По-рано отварят за движение пътя под крепостта “Царевец”

Публикувано на чт, 22 Авг. 2019
3343 четения

В първите дни на септември ще приключат ремонтните дейности по укрепване на свлачището в подножието на крепостта “Царевец”, което засегна ул. “Свети Климент Охридски” в частта ѝ край средновековния манастирски комплекс “Великата лавра”. “Ремонтните дейности се изпълняват много добре и очакваме да приключим по-рано от планираното”, уточни инж. Динко Кечев, началник на строителната дирекция в Общината.
До 28 август изпълнението на пилотната система и възстановяването на тротоара ще завършат, след това предстои преасфалтиране на участъка и пускане на движението. Изпълнител на ремонта е фирма “Пътни строежи”.
Пилотната система, чрез която е укрепена земната маса в района на църквата “Св. 40 мъченици”, включва 140 отделни елементи и съоръжения, които са от стоманобетон и са забити на голяма дълбочина. Обхващането им в мрежа гарантира стабилността на целия терен. Преди старта на ремонтните дейности, които започнаха през юни, беше извършено обстойно геодезично проучване и беше изготвен спешно проект за укрепване на земната маса.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново