По 300 лв. на месец плащат родители за лятна занималня

Публикувано на чт, 11 Юли 2019
917 четения

Деца от САЩ, Дубай, Италия, Австрия, Испания и Ирландия посещават летните занимални във Велико Търново. Въпреки че родителите им са родени в старата столица, повечето малчугани не знаят български, но се чувстват добре с връстниците си. Летните занимални са няколко и предлагат разнообразна програма на момчетата и момичетата, които обикновено са на възраст от около 5 до 12 години. Освен обучение по училищните предмети, срещу сума от около 300 лв. на месец, те получават и много забавления и грижа от квалифицирани кадри. Тематични дни или седмици, танци, занимания на открито, сред които походи, пикници, посещение на конни бази, басейни и, разбира се, игри в парка са сред атрактивните занимания за децата. Интересни гости често посещават занятията, за да разказват и показват любопитни неща от своята практика.
Великотърновските занимални работят добре и с местните институции. Често педагозите организират посещения в различни учреждения, като например полиция, пожарна, музеи, библиотеки, изложбени зали и др.
По желание в занималните се предлага и хранене, като то е на място или извън сградата на занималнята. Ползват се услугите на хранителни вериги, студентски столове или ресторанти. За по-малките деца съществуват опции за следобеден сън, когато на разположение има леглова база. Налични са варианти както за целодневен, така и за полудневен престой. На някои места се предлага и почасово гледане на дете в занималнята.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново