Пламен Иванчев с високо признание от президента Румен Радев

Публикувано на пн, 5 Ное. 2018
385 четения

Пламен Иванчев от София, който възстанови физкултурния салон на старото училище в родното си село Караисен, беше на среща при президента Румен Радев по повод Деня на будителите. Родолюбецът се нареди до големите имена на българската култура и наука, като с каузата си да вдъхне живот на изоставения съсипан физкултуен салон увлече съмишленици и сега там спортуват деца от селото и се провеждат състезания.

Изненадан от високото признание, Пламен коментира на страницата си във фейсбук, че понякога полагаш неимоверни усилия в действия и взаимоотношения, които не водят до очаквания резултат. А понякога, без да очакваш нищо в замяна, за същите тези усилия и без да си мечтал за ден като днешния и в най-смелите си мечти, получаваш признание от най-високо ниво. И то увековечен в президентската реч за Деня на будителите.
А възстановеният физкултурен салон в Караисен, за който бе обявена дарителска кампания за събиране на средства, бе открит тържествено през юли 2018 г. след двегодишни усилия. Тогава се проведе и първият турнир по тенис на маса. Заедно с него имаше игри по капоейра с децата, които проведе известният инструктор Коста Щерев. След това на Караисен гостува Анастасия Червенякова, бивш републикански шампион по таекуондо, която занимава ученици в новия физкултурен салон. Със съдействието на Пламен в Караисен гостуваха и столични артисти.
Любовта към родното село и вълшебните детски години ме връщат в Караисен с надеждата, че сегашните деца там могат да имат малко по-хубаво и различно детство с малко повече активност от всички, твърди 34-годишният столичанин, на който хобитата са фотография и капоейра, и работи в офис на маркетингова компания. Пламен признава, че ремонтът на физкултурния салон е срещнал недоверие, неразбиране, дори от местните. Иначе му е коствало много лично време, енергия, сън, нерви, ресурси. Ремонтирането реално е отнело един месец, и то с помощта на местен майстор. А подготовката и организацията – 3-4 месеца. Според него обаче всичко това си струва. Защото целта на Иванчев е да даде шанс на младите да се включат в различните спортни инициативи и да имат разнообразно ежедневие.
Вася ТЕРЗИЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново