Пистолети от ново поколение получиха търновските полицаи

Публикувано на пн, 15 май 2023
626 четения

Заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов връчи пистолети “Валтер” от ново поколение на служителите от ОДМВР – В. Търново. Церемонията се състоя във фоайето на Областната дирекция в присъствието на директора старши комисар Димитър Машов и заместник-директора комисар Христо Христов. В изпълнение на един от водещите приоритети на ръководството на МВР, за осигуряване на необходимото оборудване на служителите са закупени за Областната дирекция във В. Търново 20 пистолета. Те ще бъдат разпределени за нуждите на служителите от отделите Криминална и Охранителна полиция, Сектор „Пътна полиция“ и 5-те Районни управления в областта.
Поръчани са нови автомобили, тестове за наркотици и алкохол, и камери. Планирано е поставяне на пътни знаци, метални конструкции и предпазни еластична огради, както и шумящи пътни маркировки за участъци с настъпили значителен брой ПТП на територията на областта.
Обсъдени бяха и техническото, материално и кадрово осигуряване, спецификите на криминогенната обстановка на обслужваната територия и други организационни въпроси.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново