Пет коледни конкурса обявиха в Свищов

Публикувано на чт, 25 Ное. 2021
174 четения

Община Свищов обяви няколко творчески конкурса по повод предстоящите коледни и новогодишни празници. Те са в пет направления: традиционна коледна картичка; електронна коледна картичка, празнична украса, инициатива на 2021 г., послания към 2022 г. Участие в конкурсите могат да вземат учебни и социални заведения, неправителствени организации, културни институции, творчески формации, държавни и общински учреждения, ученици, семейства, граждани и др. Те могат да подадат своите предложения от 1 до 22 декември на e-mail: konkursi@svishtov.bg и на гише “Информация” в сградата на Община Свищов.
Конкурсът за “Електронна картичка” се провежда за първи път. Проектите, участващи в него, трябва да са изработени изцяло на компютър, без значение от използваната графична програма. При оценяването ще са важни творческото въображение и техническите умения, както и автентичността на авторското изпълнение. Проектите могат да са решени изцяло графично или да бъдат анимирани. Предложенията за традиционна картичка могат да бъдат в различни размери, форми и техники на изпълнение. В конкурса за послание ще се приемат печатни и ръкописни текстове в писмен вид до една страница във формат А4. Участниците в надпреварата за инициатива на 2021 г. пък трябва да опишат вида, целите, резултатите и ползите от проведената инициатива, като имат възможност да приложат и снимки. Предложенията за празнична украса ще се представят под формата на снимки или видеоклип, уточняват организаторите, като напомнят всички участници да посочат име и фамилия на автора или име на организацията, лице и телефонен номер за контакти.
Предвид епидемичната обстановка, наградените ще бъдат обявени онлайн на 1 януари 2022 г. Това ще стане на интернет страниците www.svishtov.bg и www.obrazovanie-sv.bg, както и на facebook страниците “Култура Община Свищов” и “Образование в Свищов”. Организаторите ще уточнят с печелившите начинът, по който ще получат своите награди, като си запазват правото да публикуват публично предложенията и да ги използват в подреждането на тематични изложби.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново