Педагози от СУ „Г. Измирлиев“ бяха на обучение в чужбина

Публикувано на нд, 1 Сеп. 2019
207 четения

Осем педагогически специалисти от СУ “Г. Измирлиев” в Г. Оряховица участваха през август  в поредица обучения в чужбина по нов проект, разработен от самите тях.  „Разчупи стереотипите – STEM обучение и приобщаващо образование чрез дигитални и игрови методи” е името на инициативата по програма Еразъм+. Тя включва няколко обучителни курса, проведени от европейски специалисти на Europass Teacher Academy. Те са свързани с „Въведение в кодирането и роботиката с Arduino”, „Дигитално обучение, основано на игри”, „Проектно-базирано обучение в класната стая” и „Проектиране на приобщаващи образователни среди”.

В рамките на едногодишния период на проекта учителите ще създадат блог и фейсбук страница, които ще представят всички дейности и придобит опит по време на обученията. В тях ще бъдат направени връзки към други блогове или уеб страници, ще бъдат публикувани снимки на дейности, свързани с проекта и ще се проведат последващи обучителни семинари с учители и местната общност. За учениците, които имат интерес в кодирането и роботиката, създаването на дигитални игри и проекти, от есента ще стартира група, в която те ще могат да учат и творят.

Домакините от Europass Teacher Academy са получилиспециален подарък от педагозите от СУ “Г. Измирлиев”. Румяна Димитрова, която освен учител по английски език в училището е и преподавател по тъкачество в клуб ”Румени черги”, изтъка логото на обучителната организация. Платното е украсило централния офис на Академията в италианския град Флоренция.

Средното училище ще се включи активно в инициативата „Дни Еразъм“ на 10, 11 и 12 октомври, която цели да отбележи огромното положително въздействие на програма Еразъм+ едновременно във всички държави по света, които са легитимни за участие в нея. Целта на събитието е да представи европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на програмата.

Николай ВЕНКОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново