Първолаци изпратиха абитуриентите от СУ “Емилия Станев”

Публикувано на ср, 15 май 2019
1715 четения

Със символичен жест на приемственост започна тържеството по изпращане на зрелостниците от СУ “Ем. Станев” във В. Търново. Те излязоха на сцената, хванати за ръка с малчуганите от първи клас.

Завършващите бяха изпратени с богата музикална програма, подготвена от възпитаници на  училището. Тържествената час бе открита с изпълнения на училищния духов оркестър.  Момичетата и момчетата от музикалната паралелка на Илина Керина поздравиха зрелостниците с песента “Нека бъде светлина”, а солист бе нашумелият след участието си в “Шоуто на Слави” Александър Момински. Милица, Данаил и Йоан-Александър от 11 а клас изпълниха песен на руската група “Любе”. Песен поздрав представиха и певците от класа по поп и джаз пеене на Петя Кръстева. Кръшно хоро в края на тържеството поведоха учениците от хореографските паралелки. Завършващите бяха от три класа в профилите “Изобразително изкуство с графичен дизайн”, “Музика” и “Информационни технологии”.

Тържеството бе украсено с балони в цветовете на българския трибагреник. Със символично изливане на вода директорът на училището Кина Котларска пожела на зрелостниците “На добър път в живота!”.

Пълни отличници по всички предмети от целия курс на обучение са Стефка Тодорова Стойкова и Адриан Светославов Косев. С отличен успех завършват обучението си Пламен Проданов, Стефани Делчева, Василена Иринчева, Христослав Захариев, Йоана Бастиянова, Златина Тодорова, Мирела Савова, Михаела Бузова, Даяна Бернардова, Стефка Стойкова, Адриан Косев, Силвия Георгиева, Магдалена Димитрова, Славко Сергеевич, Георги Тодоров и Габриела Христова. Много от завършващите са изявени в различни области, а част от тях вече са приети във висши учебни заведения в страната и чужбина.

Николай ВЕНКОВ

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново