Първите 250 абитуриенти от Велико Търново днес получиха царско посрещане на Царевец

Публикувано на пт, 26 юни 2020
4594 четения

Първите 250 абитуриенти от Велико Търново бяха посрещнати царски на крепостта Царевец. Водени от средновековен болярин, възпитаниците на Гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“ и на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ преминаха по червения килим от площада до Пирамидата на Независимостта. На първата порта ги посрещна кметът на В. Търново Даниел Панов, чиято бе идеята тазгодишното тържество да се проведе на историческия хълм. Цар и царица очакваха младежите и техните най-близки роднини в подножието на Патриаршията, за да им дадат своите царски напътствия.

„Вие имате голямата привилегия да отбележите своя най-светъл ден на това великолепно място, наситено с много история. Утре много от вас ще пристъпят прага на университетите в България и чужбина. За вас света е една отворена врата. Където и да сте, във вашите сънища винаги като на филмова лента ще върви тази красота. Убеден съм, че вие винаги ще се връщате в нашия великолепен град и където да се намирате по света, той ще бъде във вашите сърца. Вие винаги ще работите и ще творите за България. Пожелавам ви само попътен вятър и светлина по пътя“, обърна се към абитуриентите проф. Георги Камарашев, зам. кмет на Община В. Търново. Той връчи ленти „Отличник“ на зрелостниците с най-високи постижения. Всички абитуриенти получиха тубуси с послания, дар от градоначалника Даниел Панов.

На тържеството присъстваха Пенка Игнатова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт, Нелина Църова, директор на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“, Росица Димитрова, директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.

За доброто настроение на всички присъстващи със своите изпълнения се погрижи „Джуниър бенд“.

Николай  ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново