Първи онлайн кандидат-студентски изпит се проведе във ВТУ

Публикувано на ср, 29 апр. 2020
243 четения

Десетки кандидат-студенти се явиха днес на онлайн изпит по История на България във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

В условията на извънредно положение и воден от стремежа да предостави на своите кандидат-студенти най-добрата възможност за кандидатстване, университетът за първи път предложи възможност за явяване онлайн.

Изпитът се проведе в платформа, интегрирана в собствената информационна система на ВТУ. Зад компютрите в цялата страна седнаха 90 кандидати, които в рамките на 30 минути имаха възможност да решат тест по История на България от 30 въпроса. Всеки въпрос предлагаше по четири варианта за отговор, като само един от тях бе верен. При всеки верен отговор кандидатът получаваше по 1 точка, а при сгрешен или непопълнен отговор точки не се получаваха, както и не се отнемаха.

Обявяването на резултатите като брой получени точки и оценка стана веднага след приключването на изпита, а всеки кандидат-студент можеше сам да види резултата си.

Във Великотърновския университет бе създадена стройна организация от квестори, които заедно с представители на Университетската комисия за провеждане на кандидатстудентския изпит, следяха за неговото коректно и безпроблемно провеждане.

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново