Първи местен референдум искат великотърновци

Публикувано на чт, 19 Сеп. 2019
2368 четения

Първият местен референдум подготвят представителите на Инициативния общонароден комитет “Асеневци”. С него искат ясно и категорично да заявет на общинската власт, че великотърновци застават зад техните проекти. Те са свързани с поставянето на паметник на народния водач и цар на българите Ивайло на хълма Света гора, построяването на закрит мост над река Янтра, позлатяване на кубетата на Пантеона на Втората българска държава на Царевец и обявяването на датата 26 октомври, когато избухнало въстанието на Петър и Асен и е възстановена българската държава, за официален национален празник.
Готови сме на тази стъпка, защото вече почти две години водим доста трудна комуникация с Община Велико Търново и сключването на договорите за осъществяване на нашите проекти се бави, заяви за “Янтра ДНЕС” председателят на комитета Марин Павлов. Той допълни, че подготовката за общественото допитване вече е в напреднала фаза. Очаква се то да се осъществи в периода 10-15 октомври, преди местните избори, които са насрочени за 27 октомври.
Павлов обясни, че членовете на комитета ще поставят 30 урни на различни места в града, където хората ще могат да гласуват. Преброяването на бюлетините след това ще бъде осъществено от двама съдии. Друг вариант е урните да бъдат предоставени на Районната избирателна комисия, която официално да отчете резултатите.
От Комитета подготвят разговори с кандидатите за кметове на Велико Търново и листите за общински съветници, за да ги информират със своите инициативи. Павлов съобщи още, че представителите на ИОК “Асеневци” ще търсят среща и с премиера Бойко Борисов, за да го запознаят с родолюбивите си идеи и проекти.

Повече за програмата на ИОК “Асеневци” четете тук
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново