Първата си образователна книжка за деца представя Мирела Тодорова-Баева

Публикувано на ср, 29 Ное. 2023
104 четения

Мирела Тодорова-Баева представя първата си образователна книжка за деца, озаглавена “Моят ден”, в детския отдел на Регионална библиотека “П. Р. Славейков” във В. Търново на 15 декември от 16.30 ч. Изданието е подходящо за малчуганите от 0 до 4 г. и спомага за проговарянето, насърчава самостоятелността, развива концентрацията и въображението. Книжката съответства на принципите на Монтесори и Валдорфската педагогика, представя семейството като ценност и е написана с шрифт ADYS, подходящ за хора с дислексия. На представянето ѝ ще бъдат засегнати и въпроси като: Защо ритъмът е важен за децата? Как чувството за сигурност е свързано с пълноценното развитие на децата ни? Как постоянните действия влияят на оформянето на характера на детето? Колко е важно семейството като ценност в наши дни?
Идеята за книжката “Моят ден” се ражда съвсем естествено, след като авторката става родител и започва да търси нещо, което да помогне в приучаването на детето ѝ към първите навици и задължения по забавен и непринуден начин. Тъй като не намира точно това, което желае, на българския пазар, решава да го създаде сама. Черпейки вдъхновение и любов от сина си, както и мисъл от професионалните си знания, се ражда книжката, която освен че учи и подкрепя. Художничката Десислава Ганева приема с радост идеята на авторката и приема да нарисува илюстрации. Така се получава и продукт, предлагащ на децата семпъл сюжет с красноречиви картинки и пресъздаващ случки от всекидневието им. Проследявайки дневния ритъм на детето от неговото събуждане до неговото лягане, книжката насърчава самостоятелността и последователността, помага в приучаването му към първите навици и задължения, посочват от библиотеката.
Авторката е родена в Добрич. Завършва бакалавър, магистър и още няколко квалификации в сферата на психологията, но избира да разшири професионалните си умения и с магистратура по арттерапия. През 2021 г. става майка и желанието ѝ да даде най-доброто възпитание и образование на детето си я насочва и към изучаване на различни видове педагогики. Завършва курсове по Монтесори и Валдорфска педагогика, интересува се и от Слънчева педагогика.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново