Панов представи пред треньорите от Велико Търново планираните инвестиции в спортната инфраструктура

Публикувано на чт, 12 окт. 2023
267 четения

Легендата Николай Лечев: Никой не е направил повече за спорта от настоящия кмет

Даниел Панов е доказал отношението си към спорта и към хората, носещи успехи за Велико Търново и България. Никой кмет не е направил повече от него за базите. Това признание дойде от легендата Николай Лечев – майстор на спорта по стрелба и треньор на столетието на пушка, баща на почетния гражданин на В. Търново, световен и европейски шампион Весела Лечева.
Пред треньори и спортни деятели от Велико Търново Даниел Панов представи планираните инвестиции в спортната инфраструктура в старопрестолния град и общината през следващия мандат. Срещата се проведе в залата по баскетбол на стадион „Ивайло“, чиято настилка бе основно ремонтирана преди месеци със средства, отпуснати от спортното министерство, докато начело бе Весела Лечева.
Нов комплекс – спортна зала с около 1000 места и закрит 50-метров басейн в района на Сержантското училище, е амбициозна цел, за която ще се търси финансиране в новия програмен период. Именно с тази цел Даниел Панов убеди държавата да прехвърли останалите 20 декара до изграждащия се в момента втори буферен паркинг.
Тренировъчен полигон за хвърляния и съвременна ледена пързалка са други от набелязаните инвестиции. Повече съоръжения за масов спорт в зелените площи на кварталите също са сред приоритетите в сферата.
А че спортът е приоритет за Панов и съветниците от ГЕРБ, се вижда от листата – четирима от кандидатите за общински съветници са от спортната сфера: световният рекордьор и учител Антоанета Селенска, директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, директорът на Спортно училище „Георги Живков“ Снежина Михова и Георги Недев.
Кандидатът за общински съветник Петко Павлов припомни и преобразяването на спортната инфраструктура във Велико Търново през последните 12 години. Сред обектите са построената Мултифункционална спортна зала до СУ „Емилиян Станев“, обновеният стадион „Ивайло“ с ремонтираните 17 спортни зали и шест съблекални, реконструираният покрив на Хандбална зала „Сава Величков“ и възстановяването на плувния басейн под нея, тренировъчният футболен терен с изкуствено покритие „Трифон Иванов“, възстановеното и модернизирано Спортно училище „Георги Живков“ с общежитието към него, изграденият пъмп-трак и др.
Тренировъчен терен за футбол западно от стадион „Ивайло“ и Зала за спортна стрела в Спортно училище „Георги Живков“ са обектите, по които се работи и в момента. Теренът се строи с финансиране от ФИФА, а залата – със средства, отпуснати по времето на Весела Лечева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново