Падна част от оградата на детска градина

Публикувано на чт, 12 ян. 2023
5966 четения

Падна част от оградата на детска градина „Иванка Ботева“ във В. Търново. Случаят предизвика разгорещена дискусия в социалната мрежа за това кой е отговорен за падането на оградата и взети ли са мерки това да не се случи. От Община В. Търново съобщиха, че са запознати с проблема още от около месец, за което са информирани от директора на детската градина и са планирани съответните ремонтни дейности. Те са възложени на звеното за спешни ремонти към общинското предприятие “Зелени системи”. Именно спецзвеното работи по възстановяване на малки участъци от уличната мрежа, подмяна на парапети, огради, предпазни съоръжения и други неотложни дейности.
Оградата е паднала в сряда следобед, като мястото е разчистено доколкото е възможно, за да се освободи тротоара. Оставени са само големите каменни блокове, които трябва да се отстранят с помощта на техника.
„Имаме уверението, че ремонтните дейности ще бъдат извършени във възможно най-кратки срокове“, увери Пенка Игнатова, директор на дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” в Община В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново