Отварят и фитнес залите

Публикувано на пн, 18 май 2020
195 четения

Фитнес центровете и фитнес залите отварят врати от днес, след като спортният министър Красен Кралев публикува съответната заповед, чакана с надежда от мнозина. Тя разглежда както спазването на противоепидемичните марки, така и налага конкретни изисквания към персонала на залите, посетителите и доставчиците на стоки.
При влизане в клуба посетителите трябва да почистват ръцете си с дезинфектант за ръце, гел или сапун, като същите да бъдат осигурени на входните врати; в тренировъчната зала се осигурява разстояние от 1,5 м между хората, като се допускат по 1 човек на 4 кв. м площ; в съблекалните да не се позволява използване на шкафчета, намиращи се непосредствено едно до друго и да се ограничи броят на посетителите, които могат да се намират едновременно в съблекалнята.
Груповите тренировъчни занимания ще се извършват само с предварително записване, така че да не се превиши капацитетът на залата. Допускат се не повече от 10 души общо.
Персоналът на фитнес центровете е длъжен да спазва определени мерки и изисквания. Посетителите пък при желание да посетят груповите тренировъчни занимания трябва да се записват предварително. Те трябва задължително да носят собствена кърпа, която използват във фитнеса, да почистват сами използваните от тях уреди и аксесоари с наличните дезинфектанти, да си изхвърлят отпадъците, задължително да тренират с чисти спортни обувки, предназначени само за залата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново