Отварят басейна на Радиотехникума във В. Търново

Публикувано на ср, 6 май 2020
530 четения

От 11 май – понеделник, закритият басейн на Радиотехникума във В. Търново отново отваря врати. Плувният комплекс не функционира от 13 май, след въвеждане на извънредното положение, но със заповед на министъра на здравеопазването отново могат да заработят.
“Започваме работа от понеделник, тъй като е необходимо време, за да се затопли водата в басейна. С треньорите взехме решение за начина, по който ще работим, за да няма струпване на деца. Ще се допускат до 3 деца в мъжката и 3 в женската съблекални. Ще има контролираното допускане на децата, ще има филтър още на входа на басейна. Родителите няма да бъдат допускани вътре”, заяви предприемачът Мариян Димитров, който изцяло ремонтира и обнови плувния басейн. Той уточни, че ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки. На всеки час ще се прави дезинфекция, ще се прави почистване също на шкафчетата в съблекалните след всяка тренировка, както и на санитарните помещения.
Басейнът беше открит в края на 2018 г. Съоръжението е с размери 25 м дължина и 12,5 м широчина, дълбочината е от 1,40 до 1,90 м. Басейнът не функционираше дълги години и бе в много лошо състояние. Община Велико Търново го отдаде под наем през 2015 г. за срок от 10 г. с решение на Общинския съвет.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново