Отново продават Интерхотела

Публикувано на пн, 9 авг. 2021
4035 четения

Легендарният “Интерхотел Велико Търново” отново е пуснат за продажба, като обявената цена е 17 996 832 лв. Продажбата ще се проведе чрез пряко договаряне на 20 август в канцеларията на синдика на дружеството в Русе. За продан е обявен поземленият имот с площ от 14 506 кв. м и цялата построена върху него масивна сграда, чиято обща застроена площ е 4900 кв. м, състояща се от четири блока и нощен бар, както и гаражи извън основната сграда.
Синдикът на дружеството изрично посочва, че движимите вещи, находящи се в имота, така както са описани в протоколи за опис на движимо имущество от 04.03.2021 г., по изпълнителни дела, са предмет на принудително изпълнение. Началната цена за водене на преговорите от близо 18 млн. лв. е определена от събранието на кредиторите на “Интерхотели” АД, провело се на 27.07.2020 г.
Това е поредният опит да се намери купувач на емблематичния за старата столица хотел. През 2016 г. частен съдебен изпълнител го беше обявил за 17,7 млн. лв. През февруари м.г. хотелът беше пуснат за продажба за близо 25 млн. лв., но след като никой не се яви на търга, през май той отново беше обявен, но на по-ниска цена – близо 20 млн. лв. През октомври за пореден път беше изваден за продан, но този път чрез пряко договаряне за същата цена, каквато е в момента, определена от кредиторите.
Луксозният за времето си хотел в сърцето на Велико Търново е построен през 1981 г. по проект на известния български архитект Никола Николов. След приватизацията “Грандхотел Велико Търново”, заедно с бившата резиденция на Тодор Живков в Арбанаси, стават собственост на Илия Павлов чрез компанията “Мултигруп”. По-късно е купен от ловешкия бизнесмен Георги Георгиев. От октомври 2015 г. “Интерхотел Велико Търново” е собственост на акционерното дружество “Интерхотели” АД с адрес в Плевен, които по-късно бяха обявени в несъстоятелност.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново