Отличен успех за Старопрестолната гимназия по икономика на олимпиадата по счетоводство

Публикувано на вт, 13 Дек. 2022
510 четения

С четири отлични оценки (три от които 6,00) и една много добра приключи участието на ученици от Старопрестолната професионална гимназия по икономика “Д-р Петър Аладжов” на Националната ученическа олимпиада, организирана от Икономически университет – Варна. От великотърновското училище в състезанието се включиха ученици от 10 “а” клас, специалност “Оперативно счетоводство” и 11 “б” и 12 “б” клас, специалност “Електронна търговия”. От представителите на гимназията Габриела Живкова постигна най-висок резултат – 93% верни отговори, Никол Саламанова е с 90% верни отговори, постижението на Галимира Петрова е 90% верни отговори, на Кристиян Иванов – 88 %, а на Владислав Костов – 69%.
Петото издание на надпреварата се проведе в няколко направления. В секция “Счетоводство” взеха участие 271 ученици от 11 и 12 клас, които имат среден годишен успех за предходната учебна година не по-малко от Много добър 5,00. Състезанието беше неприсъствено, под формата на решаване на тест онлайн (в реално време) през платформата на ИУ – Варна. Оценяването стана на базата на посочените верни отговори, които носят определен брой точки при максимум 100 възможни. Резултатите от състезанието се признават за оценка от кандидатстудентски изпит при държавен прием в редовна форма на обучение в образователно-квалификационна степен “бакалавър” на Икономическия университет в морската ни столица. При резултат от 90% до 100% от максималния брой точки – оценката е Отличен 6,00, поясниха от СПГИ “Д-р Петър Аладжов”.
Традиционно високите успехи на учениците от Старопрестолната гимназия по икономика са следствие от тяхната амбиция и интереса им към трудната материя на счетоводството, и се дължат на усилията на учителите по професионална подготовка Ана Георгиева и Галина Христова, посочиха още от училището.
Николай ВЕНКОВ, сн. СПГИ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново